fbpx
Argus Grupa

Što je interim menadžment?

Interim (privremeni) menadžer privremeno je angažiranje iskusnog upravitelja radi brzog i efikasnog rješavanja različitih poslovnih problema.

U određenim periodima, poduzeća se suočavaju s problemom da njihovi menadžeri nemaju iskustva, vještine ili znanja potrebnog za upravljanje posebnim situacijama – bilo da su strateške promjene, početak nekog velikog projekta, prevladavanje financijske krize, promjena vlasnika i sl.

U takvim okolnostima jasan je manjak menadžera s punim praktičnim iskustvom: profesionalca koji može „ušetati“ u situaciju, brzo utvrditi što treba učiniti, pripremiti plan i provesti ga unutar zadanog vremenskog roka i budžeta– konzultanta s menadžerskim iskustvom, definiranim zadaćama i vremenskim okvirom za njihovo izvršenje.

Interim menadžeri su osobe s bogatim poslovnim iskustvom i znanjem koje možete kratkoročno angažirati bilo da se radi o provedbi i upravljanju određenim projektom ili upravljanju poslovnim transformacijama, ali i kriznim situacijama. Nakon uspješno odrađenog projekta ili restrukturiranja društva, interim menadžeri odlaze iz društva ili postaju vanjski “strateški” savjetnici.

 

Kada angažirati privremenog upravitelja?

  1. Upražnjena su radna mjesta na rukovodećim pozicijama.
  2. Potrebno je upravljati složenim i strateški važnim projektima.
  3. Poslovanje je u krizi.
 

Prednosti i kvalitete privremenog upravitelja:

  • Znanja i kompetencije – visokokvalificirane osobe koje svoje  iskustvo i brojne vještine i znanja primjenjuju od svog prvog dana angažmana
  • Brzina i jednostavnost – nema procedure zapošljavanja ili otkazivanja ugovora o radu. Uobičajeno privremeni upravitelji imaju svoja savjetnička poduzeća.
  • Učinkovito i efektivno – nema „uhodavanja“ u posao. Obzirom da djeluje na nivou ili blizu nivoa člana najvišeg rukovodstva, interim menadžer ima taj autoritet da djeluje efektivno u provođenju promjena i tranzicija unutar poduzeća
  • Upravljački tim – kao mentor i edukator, privremeni upravitelj (nesebično) prenosi svoja znanja, vještine timu u poduzeću koje ga angažira.