Ideja o osnivanju poduzeća za savjetovanje nastala je u ljeto 2017. godine, kako to obično biva, na kavi s prijateljima. Tri partnera odlučila su uložiti svoje znanje i vještine u zajednički poslovni pothvat. Tako je nastala ARGUS grupa. Poduzetništvo u Hrvatskoj jest izazovno, baš kako ga i opisuju svi oni koji su ga probali. Ta želja i strast za održavanjem “iznad površine” nam je dala nadu da samo oni ustrajni, vođeni strašću i u potrazi za nečim novim, mogu opstati i krenuti na dug put koji se zove poduzetništvo. I to bez sigurnog i planiranog ishoda.

“Boutique” kutak za mala i srednja poduzeća

Odlučili smo se pozicionirati  kao “boutique” kutak za mala i srednja poduzeća. Kako i analize pokazuju, za poduzeće koje se održi bar 15 mjeseci „na životu“, može se reći da je apsolviralo prvu fazu – fazu preživljavanja. Mi smo svojih 15 mjeseci odradili. Bilo je izazovno (još uvijek jest) i izazovno će i ostati. Na kraju krajeva, da je jednostavno, svi bi to radili, zar ne? Napustiti sigurne pozicije, sigurna primanja u malim, srednjom i velikim poduzećima, nakon 14ak godina odrađenih u različitim industrijama i zaputiti se u nešto novo, neobično, nepoznato – veliki je izazov. Ali, vraćamo se na početak – bez strasti, žara i fokusiranosti – nema uspjeha.

Kud’ plovi ovaj brod?

Uprave i vlasnici će i dalje biti zadovoljni s simboličnim rastom od 3% ili 5%, a pitanje se postavlja: Koja je svrha poslovanja? Što se želi napraviti s poduzećem? Kuda se poduzeće želi odvesti?

U bilo kojoj industriji, neovisno o veličini poduzeća i neovisno o vlasničkoj strukturi, vlasnik mora željeti više, bolje i značajnije. Taj veliki i bitan korak ‘od osrednjosti do vrhunskog’. Naposljetku, i održivog.

U ARGUS grupi želimo našim savjetima i iskustvom, u različitim industrijama, pomoći malim i srednjim poduzećima da što bezbolnije:

  • identificiraju probleme i suoče se njima,
  • anticipiraju moguće scenarije i krenu naprijed,
  • transformiraju poslovanje na vrijeme,
  • osiguraju kvalitetno financiranje i
  • povežu se s najboljima (strateška partnerstva).